SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egészségturizmus fejlesztés Európai Uniós forrás bevonásával

Közel 100 millió forintos összköltségvetéssel valósulnak meg egészségturisztikai szereplőket összefogó projektek a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter pályázatának keretében.

A Klaszter 2012. szeptemberi létrehozásának legfőbb motivációja a légiközlekedés fejlesztése során a légiközlekedés alap és kiegészítő tevékenységének, piackutatás, technológiai fejlesztés, marketing, gazdálkodási, vezetési szervezési és módszertani kérdéseinek összehangolása, mindezzel elősegítve az egészségturizmusban érdekelt cégek hatékonyabb szakmai érdekképviseletét.
A klaszter tagjainak közös érdeke, hogy a térség vendégforgalma növekedjen, új célcsoportok kerüljenek bevonzásra a régióba, továbbá megvalósuljon az egészségturizmus minőségi színvonalának fejlesztése.

Ettől a céltól vezérelve nyújtotta be pályázatát a Klaszter az Új Széchenyi Terv keretei között meghirdetett „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című felhívásra. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így elkezdődhetett a megvalósítás.

A nyertes projekt címe: A Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter egészségturizmus ösztönző szolgáltatás fejlesztése
Támogatás összege: 71.500.000 Ft
Projekt tervezett összköltsége: 98.000.000 Ft
Támogatás intenzitása: 74,47%
Kivitelezés tervezett időszaka: 2013. 05. 01. - 2014. 06. 01.

A projekt célja Hévíz és a Nyugat-Balaton turisztikai fejlesztése, az egészségturisztikai célcsoport előtérbe helyezése. Ennek érdekében marketing tevékenységekkel, és a Hévíz-Balaton Airport szolgáltatói minőségének fejlesztésével kívánja a Klaszter a régiót fejleszteni, új célcsoport megszólításával és bevonásával a térség vendégforgalmát növelni.

Bővebb információ a pályázatról:
Horváth Orsolya, elnökhelyettes
Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter
Tel.: 06 83 540 070
E-mail: horvath.orsolya@hevizmarketing.hu
http://www.heviz.hu/klaszter

 


 

Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter Tagok

Hévíz-Balaton Airport Kft.

Székhelye: 8380 Hévíz, Kossuth L. u. 1.

Telephely: 8391 Sármellék, Repülőtér 1.

Utázási információk
Tel.: +36 83 200 304, +36 30 705 1054 cki@hevizairport.com

Igazgatóság, titkárság
Tel.: +36 83 200 300, fax: +36 83 200 301, info kukac hevizairport pont com

E-mail: info@hevizairport.com

www.hevizairport.com
hevizairport_logo.jpg

 

A repülőtér Budapesttől körülbelül 170 kilométerre nyugatra, a Balaton közelében található, Zalavár és Sármellék községek között, közel Horvátország, Szlovénia és Ausztria határához. Évi több mint 1,2 millió beutazó turistával a Balaton régió Magyarország egyik legkeresettebb turisztikai célpontja gazdag kínálatot biztosítva a tó menti programoktól kezdődően az egyre növekvő számú gyógy és termálfürdőkön keresztül a golf, kerékpáros és egyéb szabadidős programokig. A repülőtér vonzáskörzetén belül, 4 európai főváros (Budapest, Bécs, Zágráb, Ljubljana) érhető el 2 órányi autós utazással. A repülőtér a Budapestet Zágrábbal összekötő M7-es autópályától 15 kilométerre található. Magyarország központi elhelyezkedéséből adódóan az ország autópályái kulcsszerepet töltenek be az európai útvonalhálózatban. Az M7 autópálya önmaga is része a Kijev-et Trieszt–el összekötő közúti kapcsolatnak, kiemelkedővé téve a repülőtér elhelyezkedését logisztikai szempontból is. Ezen tényt erősíti, hogy a repülőtér közvetlen közelében üzemképes vasúti pálya is található

 

Hvz_Airport2.JPG

 


 

Hévinvest Spa-Golf Zrt.

Székhelye 1116 Budapest, Mesterházi u. 10.

Telephelye: 8380 Hévíz, Jókai u. 3.

Tel.: +36 83 501 100

Fax.: +36 83 501 101

E-mail: sales@europafit.hu

www.europafit.hu

Hotel_Eurpa_fit_Hvz_log.jpg

 

Minden évszakban Hotel Európa fit****superior!

Évről évre egyre több vendéget csábítunk Hévízre a Hotel Európa fit****superior-ba.

Vitalium Medical Wellness Centrumunkban és Vitalium Beauty Szépségintézetünkben hagyományos hévízi gyógykezelések mellett medical wellness szolgáltatásokkal, arc- és testkezelésekkel várjuk a felfrissülni vágyókat! A pihenést 700 m2 vízfelület, spa- és élményfürdő, whirlpool, termálvizes medence, kültéri- és beltéri úszómedence, Acapulco családi élménymedence (nyáron), szaunák, gőzfürdő, herbárium és frigidarium teszi teljessé. Megújult Citrus éttermünk pazar étel- és italkínálatával kulináris élményeket nyújt.

Legyen a vendégünk!

 

Eurpa_fit_-_Bakonyi_Bence_2012_552.jpg

 


 

Termál út Kis-Balaton Kerékpáros Egyesület

 

Székhelye: Hévíz, Kodály Zoltán u. 26.

Tel.: +36 70 969 4076

E-mail: tekeregyesulet@gmail.com
tekerjvelunk-logo_hu.jpg

 

Az Egyesület önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező társadalmi szervezet, melynek tagjait olyan idegenforgalmi egységek, szervezetek és természetes jogi személyek alkotják, akik célul tűzték ki a kerékpáros turizmus elterjedését, népszerűsítését szélesebb körökben.

Az Egyesület célja a Termál út és Nyugat-Magyarország térségében kerékpáros idegenforgalommal és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozók tevékenységének összehangolása, koordinálása, közöttük kooperáció létrehozása. A Teker egyesület továbbá céljának tűzte ki, hogy a Termál út és Nyugat-Magyarország kerékpáros turizmusát összehangoltan bemutatja vásárokon, kiállításokon. Mindezzel elérve a kerékpáros közlekedés részarányának növekedését. Az Egyesület lehetőséget biztosít különböző kerékpáros túrák megszervezésére, kerékpárkölcsönzés- és szervizelésre.

 

teker_egyesulet.jpg

 

 


 

 

Il Caffe Kft.

Székhelye: 8200 Veszprém, Bajcsy Zsilinszky u. 1.

Fióktelepe: 8380 Hévíz, Széchenyi u. 7.

Tel.: +36 30 969 4076

Fax.: +36 83 340 258

E-mail: info@macchiato.hu

www.macchiato.hu
macchiato_logo_webrl_fekete.jpg

 

Üzletünkben az igényes kávékultúrát képviseljük. Az igazi olasz kávé élvezetét szeretnénk megismertetni minden kedves vendégünkkel, ezért választottuk partnerünknek az Illy-t.

Kávézónkban nemcsak a hagyományos „feketét” szolgáljuk fel. A kávénak számos elkészítési módját mutatjuk be vendégeinknek.

Mivel nemcsak a kávé területén törekszünk igényességre, ezért különféle koktélokkal, long drinkekkel, minőségi borokkal, és széles italválasztékkal várjuk vendégeinket.

Amennyiben az édes szájúak a kávé, illetve capuccino mellé szívesen fogyasztanának valamit, úgy készséggel állunk rendelkezésükre naponta megújuló, fenséges, szemet gyönyörködtető olasz kézműves süteményválasztékunkkal. A süteményeink kizárólag a legjobb minőségű olasz, magyar és belga alapanyagokból készülnek, semmiféle tartósítószert, térfogatnövelőt és egyéb "műanyagokat" nem tartalmaznak.

Akit gyötör az éhség, ám mégsem édességre vágyik, az kóstolja meg bátran grillszendvicseink valamelyikét, melyek különleges hozzávalók felhasználásával készülnek. Hozzánk betérő vendégeinknek szélessávú internetezési lehetőséget is biztosítunk.

Kávézónk kiválóan alkalmas kisebb megbeszélések, összejövetelek, találkozók lebonyolítására. Baráti társaságoknak ideális hely laza, kötetlen beszélgetésre, zenehallgatásra.

A Kávézóban ingyenes WIFI és lottózó is várja kedves vendégeinket.

 

8677_screen.jpg

 


 

T-Cont Kft.

Székhelye: 1067 Budapest, Teréz krt. 23.

Telephelye: 8380 Hévíz, Veres P. u. 16/0.

Tel.: +36 83 341 387

E-mail: info kukac thecube pont hu

www.tcont.hu

 

Társaságunk 1991-ben alakult, és 1997 óta végez gazdasági társaságok és non-profit szervezetek részére könyvelési és adószakértői tevékenységet. Az eltelt több mint 10 év során folyamatosan bővült ügyfélkörünk és a feladatok növekedésével párhuzamosan bővítettük munkatársaink körét is. 1999-ben kreatív grafikai munkákkal foglalkozó irodát nyitottunk, mely főleg a Dunántúlon és Budapesten áll ügyfelei rendelkezésére hévízi telephellyel. Ugyancsak ettől az évtől folytat társaságunk konténer-szállítmányozási tevékenységet. A szállítmányozási üzletág központja Vörösmarty úti irodánkban található. Innen szervezzük hajózási konténerek szárazföldi célállomásokra történő eljuttatását belföldön és külföldön egyaránt.

 


 

Rental Services Kft.

Székhelye: 1222 Budapest, Nagytétényi út 45-50.

Telephelye: 8380 Hévíz, Széchenyi u. 7.

Tel.: +36 70 455 4020

E-mail: balaton kukac fox-autorent pont com

www.fox-autorent.com
Fox_logo2003nagy.jpg

 

A FOX AUTORENT 1988 óta van jelen Magyarországon. Már a kezdetektől fogva folyamatosan az ügyfelekhez alakítja szolgáltatásait, kielégítve hazai és nemzetközi, Magyarországra látogató ügyfelei igényeit gyors és hatékony „meet and greet” szolgáltatásaival. Ez a filozófia tette a vállalatot hazánk egyik legnagyobb, független autókölcsönző cégévé.

A több mint 300 gépjárműből álló flottájával sikerül a különböző igényeknek megfelelni, a lehető legjobb megoldást kínálva minden alkalomra.

Kisautókat a városban való közlekedésre, nagyobb autókat akár nyitható tetővel üzletembereknek, kisteherautókat áruszállításra, kisbuszokat, egyterűeket hétvégére, szabadságra, az ország több pontján, a belvárosi Corinthia Hotel Budapest szállodában, a Liszt Ferenc Repülőtér közelében, Hévíz belvárosában és a Hévíz-Balaton Repülőtéren személyesen és online is igényelhetnek bérautót.

640x480-opel-molo.png

 


 

 

Best Fly Szolgáltatói és Kereskedelmi Kft.

 

Székhelye: 6500 Baja, Jelky A. u. 62.

Tel.: +36 30 348 8133

E-mail: info kukac skytaxi pont hu

www.skytaxi.hu

 

best_fly.jpg

 


 

 

Gelencsér Dental Kft.

Székhelye: 8380 Hévíz, Vörösmarty u. 75.

Tel.: +36 83 340 183

Fax.: +36 83 540 253

info kukac gelencserdental pont hu

www.gelencserdental.hu
logo.jpg

 

 

A Gelencsér Fogászat és Implantológiai Központ 36 éves szakmai tapasztalattal várja kedves Vendégeit!

Fogászati Klinikánkat azzal az elhatározással alapítottuk, hogy pácienseink számára a fogászat, szájsebészet és a fogtechnika területén teljes körű ellátást nyújtsunk. Cégünk közel 600 m² alapterületű fogászati és szájsebészeti központjának 5 legújabb, és legmodernebb digitális technikával felszerelt, légkondicionált rendelőiben: általános fogászati szakellátás, szájsebészet, fogszabályozás és parodontológiai szakrendelés folyik.

 

Gelencser_Fogaszat_14_.jpg

 


 

 

Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft.

Székhelye: 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 30.

Tel.: +36 83 314 144

info kukac west-balaton pont hu

www.west-balaton.hu
82896-WestBalaton-log-2.jpg

 

Lankás domboldalak, büszke dolomitszirtek, a nyári nap érlelte zamatos borok, selymes vizű strandok és rég kihűlt vulkánok melegét őrző gyógyvizek, csónakkal bejárható földalatti járatok, gyógyító levegőjű és vizű barlangok, növény és állatvilágban gazdag mocsárvilág. Ennek a változatos természeti kincsnek birtokosa ez a hegyekkel, gyógyfürdőkkel, lápvidékkel, és a „Magyar Tengerrel” színesített nyugat-balatoni régió.

A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda egy TDM munkaszervezet, amely valószínűleg jóval meg is előzte a saját korát.

Alulról építkező turisztikai szervezet, amely sikeresen egyesíti magában az önkormányzatok, a vállalkozások és a civil szervezetek forrásait, megfelel a nyugati országokban is alkalmazott működési elveknek. Működésének és sikerének egyik titka, hogy a reformok által létrejött finanszírozás során a működés költségét alapvetően Keszthely város és az önkormányzatok, a marketing munka költségeit a turisztikai egyesületek vállalják fel, de ez a konstrukció mindkét fél számára rendkívül előnyös, és takarékos.

 

32_s.jpeg

 

 


 

 

Exclusive Immo Kft.

Székhelye: 8380 Hévíz, Jókai u. 16.

Tel.: +36 83 540 444

Fax.: +36 83 540 445

exclusive kukac hevizimmo pont com

www.exclusive-immo.hu

ExclusiveLogoM.jpg

 

uzletiajanlat.jpg

szchenyi_terv_logo.jpg NFlog.jpg