Hírek

Pilótaképző-központot hoznak létre norvég befektetők Hévízen
2019-04-29
A norvég tulajdonú Central European Aviaton Cluster partnerével, az ugyancsak norvég Pilot Flight Academyvel pilótaképző-központot hoz létre Hévízen 15 millió euró beruházással.
Részletek
Egészségturizmus fejlesztés Európai Uniós forrás bevonásával
2014-09-30
2014.09.26 Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter PROJEKT MANAGEMENT
Részletek

Sétarepülés

2013. szeptember 06.

Indul a repülési szezon
2013-05-03
Négy németországi nagyvárosból érkező charterekkel indult szombaton az idei repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol vasárnaptól hetente két új moszkvai járatot is fogadnak, jelentősen bővítve ezzel az utasforgalmat.
Részletek
Chartereket és járatokat várnak
2012-09-26
Pyatigorskban és Moszkvában egyaránt tárgyalt új repülőjáratok és charterek indításának lehetőségéről a napokban Papp Gábor polgármester. Úgy vélte, hazánk, illetve Hévíz iránt orosz részről élénk az érdeklődés, a lehetőségekkel pedig élni kell.
Részletek

Lufthansa gyakorló gépek a Hévíz-Balaton Repülőtéren

2012. szeptember 26.

Az elmúlt hétvégén a légi járatok mozgása minden korábbi rekordot megdöntött, köszönhetően a német Lufthansa German Airlines tréning repüléseinek. A légitársaság Airbus A-319-100 (D-AILL) Marburg névre keresztelt gépe pénteken érkezett a fürdőváros repülőterére, fedélzetén 110 fővel.

bővebben

Jól teljesít a Hévíz-Balaton Airport
2012-09-26
A Hévíz-Balaton Airport működtetésére az idei évben létesített száz százalékban önkormányzati tulajdonú céget Hévíz. Bár a repülési szezonnak még nincs vége, már ebben a pillanatban is egyértelműen látható, hogy a Hévíz-Balaton Airport Kft. az ez évi üzleti tervét teljesíteni, sőt túlteljesíteni képes. Mindezt úgy, hogy az önkormányzatnak egyetlen plusz fillérrel sem kellett beszállnia a reptér működtetésébe azon az összegen felül, melyet még a kft. megalapítása előtt, ez évi költségvetésének összeállításakor különített el a repülőtér működtetésére.
Részletek

Mozgássérültek fogadása a Hévíz-Balaton Repülőtéren

2012. szeptember 26.

Idén augusztusban 29. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Ifjúsági Mozgássérült Tábor Balatonföldváron, a Szuverén Máltai Lovagrend magyar szervezetének szervezésében. A találkozóra 22 országból 170 fogyatékkal élő, köztük 110 kerekes székes fiatal érkezett kísérőikkel együtt.

bővebben