SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Egészségturizmus fejlesztés Európai Uniós forrás bevonásával

 

Közel 100 millió forintos összköltségvetéssel valósulnak meg egészségturisztikai szereplőket összefogó projektek a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter pályázatának keretében.

A Klaszter 2012. szeptemberi létrehozásának legfőbb motivációja a légiközlekedés fejlesztése során a légiközlekedés alap és kiegészítő tevékenységének, piackutatás, technológiai fejlesztés, marketing, gazdálkodási, vezetési szervezési és módszertani kérdéseinek összehangolása, mindezzel elősegítve az egészségturizmusban érdekelt cégek hatékonyabb szakmai érdekképviseletét.

A klaszter tagjainak közös érdeke, hogy a térség vendégforgalma növekedjen, új célcsoportok kerüljenek bevonzásra a régióba, továbbá megvalósuljon az egészségturizmus minőségi színvonalának fejlesztése.

Ettől a céltól vezérelve nyújtotta be pályázatát a Klaszter az Új Széchenyi Terv keretei között meghirdetett „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című felhívásra. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így elkezdődhetett a megvalósítás.

A nyertes projekt címe: A Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter egészségturizmus ösztönző szolgáltatás fejlesztése

Támogatás összege: 71.500.000 Ft

Projekt tervezett összköltsége: 98.000.000 Ft

Támogatás intenzitása: 74,47%

Kivitelezés tervezett időszaka: 2013. 05. 01. - 2014. 06. 01.

A projekt célja Hévíz és a Nyugat-Balaton turisztikai fejlesztése, az egészségturisztikai célcsoport előtérbe helyezése. Ennek érdekében marketing tevékenységekkel, és a Hévíz-Balaton Airport szolgáltatói minőségének fejlesztésével kívánja a Klaszter a régiót fejleszteni, új célcsoport megszólításával és bevonásával a térség vendégforgalmát növelni.

Bővebb információ a pályázatról:

Horváth Orsolya, elnökhelyettes

Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter

Tel.: 06 83 540 070

E-mail: horvath.orsolya@hevizmarketing.hu

http://www.heviz.hu/klaszter