- Ötvenmillió forintot tett félre a képviselő-testület az év elején az esetlegesen repüléssel kapcsolatos feladatokra.  Amióta a repülőtér üzemel, nem volt olyan év, hogy a hévízi önkormányzat ne biztosított volna forrásokat a biztonságos üzemelés érdekében. Amikor a kft-t megalapítottuk, félmillió forintos törzstőkével tettük meg, nem sokkal később viszont a testület úgy döntött, hogy azt az 50 milliót, amit korábban különítettünk el, tegyük át a cég költségvetésébe – fogalmazott Papp Gábor polgármester.

- A másik változás, ami időközben történt, hogy Könnyid László addigi turizmusért felelős alpolgármestert a légügyek fejlesztéséért felelős alpolgármesterré neveztük ki, hiszen hamar nyilvánvalóvá vált: ahhoz, hogy a repteret megfelelően és gazdaságosan működtethessük, illetve, hogy a turizmus szereplőivel reptér-ügyben folyamatosan tartani tudjuk a kapcsolatot, szükség van a teljes odafigyelésre, munkára. 

- A németországi charterjáratok a terveknek megfelelően érkeznek Sármellékre, 100 utasból 86 konkrétan Hévízre is jön, tehát egyértelmű számunkra, hogy Hévíznek aktívan részt kellett és kell vállalnia a repülőtér üzemeltetésében – így Könnyid László. – Az üzleti tervben meghatározott célok e járatok folyamatos érkezése miatt tehát teljesülnek. A túlteljesítés abból adódik, hogy jelentősebb plusz járatmozgás is történt az elmúlt hónapokban, mely természetesen nálunk csapódott le. Legutóbb például a Balaton Sound fesztiválra érkeztek magángépekkel, kisgépekkel, melyek nekünk többletbevételt hoznak. De plusz forráshoz jutunk a terminálban elhelyezett reklámanyagok, molinók, vagy épp a taxi járatokkal kötött szerződések nyomán is; ezekre eddig nem igazán fordított figyelmet senki sem.

Papp Gábor polgármester elmondta: az idei repülési szezon kiemelt feladata és célja volt az önkormányzati támogatás mellett állami források bevonása. E feladat is sikeresen teljesült, az állam ugyanis gazdasági szerepet is vállalt a Hévíz-Balaton Airportban. Ugyanakkor elvárás állami részről, hogy lehetőség szerint, folyamatosan a környező önkormányzatokat, turizmusban érdekel szervezeteket is bevonjuk a működtetés támogatásába, illetve, hogy tiszta helyzetet teremtsenek a tulajdonlás, eszközkérdések és üzemeltetés hármasságának tekintetében. Ezen utóbbiakhoz szintén biztosít az állam támogatást, előbbi esetében viszont a hévízi önkormányzat nagy feladata lesz 2013-ban a térség önkormányzataival folytatandó tárgyalássorozat megkezdése, a támogatási feladatok meghatározása.

- Komoly tárgyalások folynak ugyanakkor járatbővítés tekintetében is, skandináv és orosz célterületeken – mondta Könnyid László. – Miután egy új járat indításának átfutási ideje 10-12 hónap, e tárgyalások eredménye a jövő évben realizálódhat.

- Az önkormányzat célja befektetők bevonása is – mutatott rá Papp Gábor. – Az érdeklődés a reptér és a repülőtér körüli területek hasznosítását illetően nagyon jelentős, amíg azonban az előbb említett tulajdonosi, üzemeltetői és eszköz birtokba vételi ügyek nem oldódnak meg, a tárgyalások is nehezebbek. Az állami támogatást ez ügyben is megkapja Hévíz, azonban 1,5-2 hónap kell ahhoz, hogy a kérdések tisztázódjanak. Amennyiben kevesebb szereplős lesz a reptér-ügy, tisztább helyzeteket tudunk teremteni, új perspektívák nyílhatnak meg nemcsak Hévíz, de a megyei városok és a Dunántúl tekintetében is, hiszen az út nyitva áll ahhoz, hogy a Hévíz-Balaton Airport nemcsak nevében, de ténylegesen is regionális reptérré váljon.